Субота, 27.04.2024, 04:39
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Серпень » 10 » Увага! У дітей тривають канікули, завдання дорослих - гарантувати дітям безпеку на дорозі
07:45
Увага! У дітей тривають канікули, завдання дорослих - гарантувати дітям безпеку на дорозі

З початку літнього оздоровчого сезону на дорогах Дніпропетровщини трапилося 64 ДТП за участю неповнолітніх. 70 юних учасників руху замість відпочинку потрапили на лікарняні ліжка з травмами, які вони отримали внаслідок дорожньо-транспортних пригод, дві дитини загинули.

Image

Більш ніж 90% ДТП за участю неповнолітніх відбулися з вини дорослих – водіїв транспортних засобів. Більшість дітей (52%) травмувалися в якості пасажирів внаслідок безвідповідальності водія.

Поліцейські звертаються до всіх дорослих з переконливим проханням - будьте вдвічі уважнішими на дорозі, особливо якщо в машині знаходяться діти, життя й здоров'я яких залежить від дій та відповідальності водія на дорозі. Виконуйте вимоги Правил дорожнього руху, правильно вибирайте швидкісний режим, уникайте різких маневрів і перестроювань, ні в якому разі не виїжджайте на смугу зустрічного руху і не забувайте про те, що дитина, перебуваючи в автомобілі, потребує додаткового захисту.

Дуже важливо при перевезенні дитини в автомобілі використовувати ремені безпеки або спеціальні дитячі утримуючі пристрої. Адже пристебнутий пасажир у разі зіткнення залишиться на своєму місці, а не відправиться в «вільний політ». Також це дозволить у кілька разів знизити тяжкість наслідків при дорожньо-транспортних пригодах, і допоможе зберегти дитині життя.

Використовуйте будь-який зручний момент для ознайомлення дітей з правилами вуличного руху, закріплюйте теоретичні знання практикою, навчайте власним прикладом дисциплінованого учасника руху. Розкажіть дітям до чого призводять неуважність, нехтування правилами безпеки, безвідповідальна та зухвала поведінка та розваги поблизу проїзної частини.

Обов'язково потурбуйтесь, щоб Ваша дитина завжди була помітна на дорозі, пішоходи повинні використовувати світло-відбиваючі елементи одягу, щоб водій своєчасно мав змогу помітити пішохода в темряві та при несприятливих погодних умовах. Окрім цього, нагадайте правила користування громадським транспортом.

Дуже важливо, щоб ваша дитина зрозуміла та усвідомила, що виконувати Правила дорожнього руху та поводитися безпечно на дорозі потрібно завжди, хай це стане культурною звичкою вихованого учасника руху.

Правоохоронці також звертаються з проханням до водіїв бути особливо обережними під час руху поблизу загальноосвітніх навчальних закладів, дитячих садочків, ігрових майданчиків та місць відпочинку (парки, сквери, стадіони, тощо), а також під час появи поблизу проїзної частини маленьких пішоходів. Адже, поведінку дитини важко передбачити, і вона може несподівано вибігти на дорогу. У дворах рухайтеся з мінімальною швидкістю, будьте дуже уважні при здійсненні маневрів на внутрішньо дворових територіях, при проїзді перехресть, пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту. Заздалегідь знижуйте швидкість, зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу, в темну пору будьте особливо уважні.

Пам'ятайте, що краще запобігти дорожньо-транспортній пригоді, ніж потім шкодувати про те, що трапилося. Бережіть себе і своїх близьких.

Переглядів: 301 | Додав: MaXXa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: