Четвер, 25.04.2024, 05:07
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 7 » «Абетка безпеки» порадувала дітей Таврійського мікрорайону м.Херсона
17:05
«Абетка безпеки» порадувала дітей Таврійського мікрорайону м.Херсона

6 травня біля торгівельного центру «Променад Плаза» відбулося дитяче свято «Абетка безпеки». На площі зібралося багато дітей – учнів загальноосвітніх закладів Таврійського мікрорайону м.Херсона. Стати глядачем дійства, що відбувалося на сцені, міг будь-який перехожий.

Адже питання безпеки стосуються кожного – від малого до дорослого. Серед організаторів «Абетки безпеки» Херсонський обласний благодійний фонд «Допомога дітям», Херсонський обласний автоучкомбінат, управління освіти Херсонської міськради, Будинок дитячої та юнацької творчості м.Херсона та Головне управління ДСНС області.

На хлопчиків і дівчаток чекало чимало сюрпризів. У першу чергу вони могли почути застереження і поради не  в лекційному варіанті, а у вигляді театральних композицій. Команди юних інспекторів дорожнього руху, дружини юних пожежних за допомогою пісні і танцю доносили до присутніх важливість простих істин: як, виконуючи елементарні правила безпечної поведінки, залишитися здоровим. Та найцікавішими елементами свята були конкурси.

Один з них «Рятувальник – вперед». Начальник рятувального відділення аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС області лейтенант служби цивільного захисту Руслан Антинескут спочатку продемонстрував як правильно і швидко вдягтися у бойове спорядження пожежного, а по завершенню конкурсу визначив, хто став кращим. Першими змагалися Олександр і Жасміна.

Результат – дівчинка перемогла. Та на святі безпеки не було переможених. Адже всі: і учасники конкурсів та вікторин, і виступаючі на сцені отримували заохочення. Серед подарунків були і такі необхідні речі як плакати застережного характеру і диски з відеофільмом і мультиком «Небезпечні знахідки».

Привітала дітлахів і провідний спеціаліст управління освіти Херсонської міськради Тетяна Кошелюк. Вона опікується безпекою дітей у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах і дуже трепетно ставиться до того як діти пізнають світ у реальних умовах життя. Попереду довготривалі шкільні канікули і дуже важливо нагадати і дітям, і дорослим про взаємну відповідальність під час відпочинку чи перебування вдома.

Про пожежну безпеку, участь у дорожньому русі, знаходженні в лісі чи біля водойм – неповний перелік тем, які розкривали юні артисти на сцені. Глядачі бурхливо їм аплодували і підтримували. На яскравому сонці дитячі посмішки були особливими. А обличчя мам, тат і бабусь також світилися радістю.  

До речі, «Абетка безпеки» була під надійною охороною екстрених служб. Біля торгівельного центру «Променад плаза» чергував оперативно-рятувальний автомобіль та «швидка допомога».   
                                          ГУ ДСНС України у Херсонській області

Переглядів: 481 | Додав: MaXXa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: