П`ятниця, 10.05.2024, 16:27
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 20 » «Пам’ятаймо, ми на дорозі!»
13:51
«Пам’ятаймо, ми на дорозі!»

На базі дитячого клубу-кафе «Золотий ключик» проведено відкрите засідання Школи безпеки – міський конкурс вихованців позашкільних закладів міста та області «Пам’ятаймо, ми на дорозі!», присвячений Тижню безпеки дорожнього руху. Конкурс проведено керівником клубу «Лідер», методистом Херсонського центру позашкільної роботи Світланою Адвокатовою при підтримці управління освіти Херсонської міської ради, Херсонського обласного автомобільного учбового комбінату та обласного благодійного фонду «Допомога дітям».

Готуючись до конкурсу, вихованці та гуртківці позашкільних закладів взяли участь у конкурсі-виставці плакатів «Безпека дорожнього руху – запорука життя» (перемогла редакційна колегія 5-6 класів Зразкового художнього колективу вокально-естрадна студія «Дебют»), діти стали учасниками й практикуму з надання першої допомоги постраждалим при ДТП, які проводили санінструктори обласного Центру здоров’я та спортивної медицини.

До фінальних змагань потрапило шість команд – гуртків комунального закладу «Обласного авіаційно-технічного спортивного клубу», Херсонського Центру позашкільної роботи та Херсонського дитячо-оздоровчого Центру «Юнга»: «Авіамоделювання»(базова школа №36, «Авіамоделювання» (базова школа №13), «Авіамоделювання»(базова школа №43), Зразкового художнього колективу вокально-естрадна студія «Дебют», Народний художній колектив хор «Жайвір» (базова школа №52) та гурток «Лікувальна фізкультура».

Конкурс-фінал складався з розминки «Азбука пішохода», конкурсу ЮІДР «Гонка лідерів», дидактичної гри «Головоломка» та практичного конкурсу «Перша допомога при дорожньо-транспортній пригоді».

Перемогла команда КЗ ХОАТСК «Авіамоделювання» ЗНЗ №36, а друге-третє місце розділили команди Зразкового художнього колективу вокально-естрадної студії «Дебют» Херсонського Центру позашкільної роботи та «Авіамоделювання» ЗНЗ №43.

З міні-майстер класом перед дітьми виступила директор Херсонського обласного автомобільно-учбового комбінату, президент Херсонського обласного фонду «Допомога дітям» Світлана Анатоліївна Палій. Вона розказала дітям які є типи дорожніх знаків, продемонструвала як вони виглядають та де саме встановлюються. Учасники змагань подякували за розповідь дружними аплодисментами.

В ході змагання представники команд показали високий рівень підготовки та знань Правил дорожнього руху, надання першої медичної допомоги постраждалим в ДТП. Діти відповідали на питання ведучого, а їх суперники доповнювали  відповіді.  Свято вийшло динамічне та яскраве. Діти згадали основні правила безпеки на дорозі, навчилися працювати у команді і отримали подарунки від гостей свята. Фонд «Допомога дітям» подарував командам дитячі книжки з безпеки дорожнього руху академіка МАН Тимовського Олександра Андрійовича.

Такі змагання в місті проводяться постійно і ми сподіваємося, що діти, які займаються в таких гуртках і дуже добре знають правила дорожнього руху, не тільки самі будуть їх дотримуватись,  а і будуть контролювати їх виконання своїми близькими та друзями.

Переглядів: 370 | Додав: MaXXa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: